Untitled Document
 
Новини

26 Август 2007
Universal Pictures са преподписали договора си за филм за Елрик за още 18 месеца. Това съобщава Майкъл Муркок в официалния си сайт. Според него режисьорът на филма Крис Уейтс ще се заеме с продукцията след като приключи работата си по Златният Компас, което се очаква да стане до края на годината.

04 Август 2007
Какво следва сега, когато всичките осем книги са онлайн?
Честно казано и аз не съм наясно. Има още книги за Елрик, които вероятно ще пусна, но не съм сигурен. Имам също така желанието да се захвана с превода на първа книга (Елрик от Мелнибоне), но това ми изглежда като някаква далечна перспектива и може никога да не го осъществя.
Продължавам да очаквам новини около бъдещия филм на Universal за Елрик и ако разбера нещо ще го пусна тук, в новините.
Засега обаче имам желание да си набавя и последните три книги за Елрик, които още не съм чел. След това навярно ще започна да чета поредицата за друг популярен герой на Муркок - Корум.
Надявам се книгите един ден да бъдат преведени на български. Муркок остава недооценен у нас.

04 Август 2007
И така, вече и последната книга от поредицата е онлайн!
Колкото и странно да звучи, Стормбрингър е първата книга за Елрик, която е била написана.
Е, навярно знаете какво да очаквате в общи линии - предстои последната битка, от чийто край зависи какъв ще бъде светът - подвластен на Закона или на Хаоса. И все пак, както навярно се досещате, нещата не са толкова прости . . .

12 Юни 2007
Книгата Проклятието На Черния Меч вече е достъпна за download. Няма да ви разказвам нищо повече от това, което пише на корицата - Елрик най-сетне намира покой. Все пак дори илюстрацията със завързания Стормбрингър го предполага, но нека не забравяме, че черният меч не може да бъде просто укротен . . .
Приятно четене!

 

8 Май 2007
Книгата Отмъщението на Розата вече е достъпна за download. Няколко думи за нея: принципно се води като осма книга, но хронологично идва след четвърта. В тази история Елрик трябва да спаси душата на баща си. Лично на мен това е една от любимите ми книги. Приятно четене!

26 Април 2007
Сложил съм секция с въпроси и отговори. Това навярно са само част от нещата, които ви интересуват, така че не се притеснявайте да питате смело.

13 Април 2007
Днес с мен се свързаха от руския фенклуб на Майкъл Мууркок Танелорн. Това е първият чуждестранен клуб, с който установявам контакт. Беше много приятно да получа мейл от тях. Разбрахме се да си сътрудничим. Надявам се в бъдеще нещата да вървят все така добре и да се свържа и с други клубове.
Посетете сайтът на Танелорн на адрес http://moorcock.narod.ru. Всъщност адресът съм го сложил и в препратките, така че да бъде достъпен винаги.

14 Март 2007
Искам да направя едно уточнение, във връзка със запитване от страна на фен - каква е последователността на книгите и защо Седма е след Втора. Всъщност т. нар. оригинална сага включва само шест книги. Новелите Крепостта на Перлата и Отмъщението на Розата са писани по-късно, но хронологично са съответно след Първа и Четвърта част.

14 Март 2007
Елрик в Wikipedia!
Преди време написах в българската Wikipedia статия за принцът-албинос. Общо взето нещата, които пише там, ги има и в сайта, но са много по-сбити. Все пак има някои различия - споменати са и други книги, в които Елрик участва. За тях още не съм писал в сайта, но ще дойде и техният ред.
Адресът е http://bg.wikipedia.org/wiki/Елрик ...
Ако желаете да добавите нещо, или да редактирате, статията е на ваше разположение.

14 Март 2007
Книгата Чезнещата Кула е сложена за download.
За тази книга бих искал да спомена факта, че оригиналното й заглавие е друго - Спящата Магьосница (The Sleeping Sorceress). Под това име книгата е била издадена през 1971 г.
Приятно четене.

2 Февруари 2007
Още една кника е сложена за download - Ориста на Белия Вълк. В нея се случват някои важни неща, но няма да правя спойлери. Приятно четене.

7 Декември 2006
Книгата Крепостта На Перлата вече е достъпна за download.

9 Ноември 2006
Преди време попаднах на един кратък видеоклип за Елрик. Не знам кой го е правил, но се е постарал. И все пак се надявам да не е част от филма на Universal Pictures, който, живот и здраве, ще видим някой ден. Най-фрапиращото в този клип е, че Стормбрингър не е черен - представен е като обикновен с нищо не запомнящ се меч. Елрик, също не е направен добре. Но като цяло видеото ми направи приятно впечатление. Можете да го видите на сайта - сложил съм го в секцията Рисунки, макар да не е рисунка (отбелязано е като видео, не можете да го пропуснете).

30 Октомври 2006
Universal Pictures са купили правата за филм по сагата за лорд Елрик. Информацията не е нова, но все пак я пускам. Пол Бетани е харесан лично от Майкъл Муркок за ролята на последния император на Мелнибоне. Засега обаче не е ясно кога филмът ще види бял свят.

30 Октомври 2006
От днес сайтът отново има нов дизайн. Накратко - не съм го изоставил. Като цяло менюто е малко по-разгърнато. Добавил съм нова секция - Мултивселена.
Някои от секциите са обновени и допълнени - Музика, Рисунки, Карти, Индекс. Две от книгите са достъпни за download. Всички текстове по сайта са преведени на български. Също така са коригирани някои имена.
Очаквам отзиви през формуляра за обратна връзка или книгата за гости. Приятно разглеждане.

Untitled Document