Внимание!

Индексът съдържа информация за някои герои, места, действия и т. н. от Сагата за Елрик, които биха могли да развалят удоволствието от четенето (спойлери). Ако не сте чели книгите, а имате това намерение, искрено ви съветвам да напуснете Индекса и да продължите да разглеждате сайта. В случай, че все пак желаете да прочетете тази секция, кликнете на линка по-долу.

Индексът е непълен и за момента доста беден, но се надявам постепенно да го обогатявам.

 

 

Затвори този прозорец

 

Untitled Document
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Индекс

 

Аргимилиар (Argimiliar) Просперираща държава в южните Млади Кралства, известна с либералната си политика.
Ариок (Arioch) Господар на Хаоса, един от най-могъщите дукове на Ада. Лорд Ариок е патрон на всички мелнибонски императори. Известен е още с имена като Господар на Седемте Мрака, Рицарят на Мечовете, Господар на Висшите Светове.
Валхарик (Valharik) Капитан на стражата на Симорил. Минава на страната на Иркуун, мислейки Елрик за мъртъв.
Везан (Vezhan) Господар на Хаоса, Крал на Ветровете.
Великата златна флота (Great golden battle-barge) Флотата на Имрир.
Вилмир (Vilmir) Държава в североизточните Млади Кралства, подчинена на Закона.
Въздишащата Пустиня (Sighing Desert) Пустиня в северните Млади Кралства, за която няма направени карти. Според някои там може да бъде открит град Танелорн.
Граол (Graoll) Виж "Миша"
Громе (Grome) Крал на земните стихии. Той помага в създаването на Корабът Който Плава По Суша И Море. Води порочен спор с крал Страаша относно това кой трябва да бъде собственик на кораба.
Давим Слорм (Dyvim Slrom) Син на Давим Твар и братовчед на Елрик. Участва в последната битка, рамо до рамо с Елрик, на страната на Закона, където носи черния меч Моурнблейд.
Давим Твар (Dyvim Tvar) Господар на Драконовите Пещери в Мелнибоне и главен съюзник и съветник на Елрик.
Дарийор (Dharijor) Просперираща държава в североизточните Млади Кралства, подчинена на Хаоса. Съюзник на Пан Танг.
Д`арпутна (D`arputna) Кулата в Имрир, в която се намира Рубиненйят Трон.
Джагрийн Лерн (Jagreen Lern) Теократът на Пан Танг. Той е силен магьосник и е избран от Хаоса за лидер на неговите армии в последната битка. Получава абсолютна подкрепа и сила от Хаоса в борбата срещу Елрик и слугите на Закона и Равновесието.
Джаркор (Jharkor) Държава в северозападните Млади Кралства. Официално е подчинена на Хаоса, но култът към Закона също се толерира.
Доз-Кам (Dhoz-Kam) Град в земите Оин и Юу, единствен признак за някаква цивилизация в тези варварски народи. В Доз-Кам Иркуун отвлича Симорил.
Доктор Джест (Doctor Jest) Приближен на Елрик в Имрир. Притежава дарбата винаги да измъква истината от пленниците.
Донблас (Donblas) Господар на Закона. Помага на Елрик в решителната последна битка срещу Хаоса.
Драконовият Остров (The Dragon Isle) Остров в Драконово Море, на който се намира Мелнибоне.
Елрик VIII (Elric) 428-ят (и последен) император на Мелнибоне. Известен като Императорът Албинос, обичан и мразен от боговете, той трябва да поведе силите на Хаоса в последната битка, но с наближаването й той минава на страната на Закона.
Ешмир (Eshmir) Държава, намираща се в североизточните Млади Кралства, на границата между Въздишащата Пустиня и Плачещата Пустош.
Зарозиния (Zarozinia) Жена от Младите Кралства, която се влюбва в Елрик и му позволява за известно време да се наслади на мир и истинска любов. За известно време Елрик дори изоставя Стормбрингър.
Илмиора (Ilmiora) Държава в североизточните Млади Кралства, подчинена на Закона. Състои се от отделни градове-държави, обединени помежду си.
Имрир (Imrryr) Столицата на Мелнибоне. Градът е построен в непристъпен залив. Множеството високи кули са спечелили славата на Имрир като най-красивият град на света. Известен е още като Сънуващият Град.
Иркуун (Yyrkoon) Братовчед на Елрик. Той прави два неуспешни опита да узурпира Рубинения Трон и става главната причина за падането на Мелнибоне.
Кардрос (Chardros) Господар на Хаоса, въображаем демон или бог, един от "Най-висшите Шест", господар и на разрухата, и на красотата. Еквивалент на Мрачния Жътвар.
Лормир (Lormyr) Държава в южните Млади Кралства. В миналото е владеела земите на днешните Оин и Юу.
Мабелоде (Mabelode) Господар на Хаоса, описван като "безлик". Появява се в последната битка. Известен също като Крал на Мечовете. Понякога е изписван като Мабелроде (Mabelrode).
Магум Колим (Magum Colim) Адмирал от Великата Златна Флота на Мелнибоне.
Магьосническият Остров (Sorcerers Isle) В миналото там били обучавани мелнибонските магьосници, населен с демони от различни експерименти. Множество магьоснически предмети могат да бъдат открити там.
Мелнибоне (Melnibone) Империя, управлявала света близо сто века. Първият град на мелнибонската раса бил Р`лин К`рен А`а в Младите Кралства, но в последствие те се преместили на Драконовия Остров, където създали своята империя. Най-силното им оръжие във войните били драконите.
Мирхн (Myrrhn) Крилат народ. Извънземна раса, подчинена на сили, различни от тези на Закона и Хаоса. Мирхнци живеят изолирано от останалия свят, високо в планините на северозапад.
Миша (Misha) Миша и Граол са могъщи въздушни стихии. Те помагат на Елрик срещу магьосника Телеб К`аарна.
Мишела (Myshella) Велика магьосница, покровителка на замъка Канелуун. Тя трябва да открие герои, достатъчно силни, да се противопоставят на силите на Хаоса. Играе роля в няколко от приключенията на Елрик. Известна като Мрачната Господарка.
Младите Кралства (Young Kingdoms) Всички държави и земи извън Мелнибоне.
Морският Лабиринт (Sea Maze) Намира се в залива пред Имрир и на практика е невъзможен за преминаване. Лабиринтът е природно образувание, което в последствие е пригодено за може би най-важното защитно средство на града срещу нашествие. Лабиринтът може да бъде преминат само от специално обучени за целта мелнибонци.
Моурнблейд (Mournblade) Меч близнак на Стормбрингър.
Муунглъм (Moonglum) Приятел и спътник на Елрик в много от неговите приключения. Той е дребен, червенокос, с ведро грозновато лице. Участва в последната битка и загива от острието на Стормбрингър.
Мошаник (Moshanjik) Една от кулите в Имрир.
Нихрайн (Nihrain) В бездната Нихрайн спят Десетте Черни Пророка - оцелели от раса, по-стара от мелнибонската.
Оин (Oin) Варварска нация от южните Млади Кралства.
Орг (Org) Обособена територия в горите Троос. Тук живеят оцелелите дарзи - магьоснически народ, разбит от Мелнибоне.
Пан Танг (Pan Tang) Островна държава в северните Млади Кралства. В миналото островът е бил собственост на мелнибонци, но след изтеглянето им господарите на Хаоса изпращат там раса, наречена Мабден. В много отношения враждебните пантангци се опитват да подражават на Мелнибоне.
Пикарейд (Pikarayd) Враждебно настроена държава в южните Млади Кралства, подчинена на Хаоса.
Плачещата Пустош (Weeping Wasre) Обширна пустош в северозападните Млади Кралства, населявана предимно от варварски племена.
Пулсиращата Пещера (Pulsing Cavern) Пещерата, в която Елрик и Иркуун откриват черните мечове Стормбрингър и Моурнблейд.
Островът на Пурпурните Градове (Isle of Purple Towns) Островна държава в източните Млади Кралства, подчинена на Закона.
Ракхир (Rackhir) Червеният Стрелец. Някога е бил Воин Жрец на Фум, но по-късно прокуден. Участва в няколко приключения с Елрик, включително в откриването на Стормбрингър и Моурнблейд.
Р`лин К`рен А`а (R`lin K`ren A`a) Първият град на мелнибонската раса. Намира се в южните Млади Кралства. Изоставен е когато мелнибонци се заселват на Драконовия Остров.
Рубиненият Трон (Ruby Throne) Императорският трон в Имрир. Направен е от един единствен огромен рубин.
Садрик LXXXVI (Sadric) Предпоследният император на Мелнибоне, баща на Елрик. След смъртта му душата му е пленена и Елрик трябва да я освободи, за да намери покой.
Сатанистката Крепост (Unholy Fortress) Крепост на Хаоса. Най-ужасяващото място, което може да бъде открито в Младите Кралства.
Сепириз (Sepiriz) Той и неговите деветима братя са представители на Съдбата.
Симорил (Cymoril) Братовчедка и любима на Елрик. Елрик желае да се ожени за нея и да я направи императрица, но не успява. Симорил загива по време на битката за Имрир и става поредната жертва на Стормбрингър.
Страаша (Straasha) Крал на морските стихии, обвързан с древни споразумения с императорите на Мелнибоне. Помага при построяването на Корабът Който Плава По Суша И Море и е в спор с крал Громе относно собствеността му.
Стормбрингър (Stormbringer) Руническият черен меч на Елрик. Често мечът командва ръката, която го държи, а не обратното. Стормбрингър има една единствена реплика в сагата - в самия й край, когато отнема душата на Елрик.
Тангълбонс (Tanglebones) Личен слуга и добър приятел на Елрик в Имрир.
Танелорн (Tanelorn) Градът на мира. Танелорн е непреходен, съществува във всички измерения на мултивселената.
Таркеш (Tarkesh) Държава в северозападните Млади Кралства, подчинена на Закона и силно привързана към морето.
Телеб К`аарна (Theleb K`aarna) Магьосник от островите Пан Танг. Бил е съветник и главен магьосник на кралица Уишана, но е изместен от Елрик. От тогава търси отмъщение.
Троос (Troos) Обширна гора между Вилмир и Илмиора. В нея могат да бъдат открити множество редки билки, магически растения и страшни чудовища.
Уишана (Yishana) Кралица на Джаркор. Тя открито желае компанията и силата на Елрик и става причина за не един негов проблем, но също така му помага и става негов важен съюзник във войната срещу Хаоса.
Филкар (Filkhar) Просперираща държава в южните Млади Кралства.
Шазаар (Shazaar) Държава в северозападните Млади Кралства. Класическа монархия, подчинена на Закона.
Юу (Yu) Варварска нация от южните Млади Кралства.

Untitled Document